Cum ne dăm seama dacă apa este potabilă?

În primul rând, trebuie să fie perfect transparentă, fără gust și fără miros la o primă evaluare. Dar, adevăratul test este cel de laborator care, datorită tehnologiilor existente, ne permite să evaluăm poluarea apei.

Compoziţia corpului uman

Cum foloseşte organismul apa?

Apa este materialul de construcție al celulei și responsabilă de procesele de reparație. Calitatea apei va dicta calitatea și sănătatea celulei, precum și durata sa de viață. Cu cât calitatea apei este mai slabă, cu atât speranța de viață a celulei este mai mică.

• Apa transportă elementele necesare întreținerii vieții către toate celulele: minerale, vitamine, etc. O apă curată va transporta elemente nutritive, în timp ce una poluată va transporta substanțe toxice.

• Apa are rolul de a curăța organismul prin eliminarea tuturor toxinelor din celulă către organele responsabile de igienă și curățenie. Cu o apă încărcată cu substanțe chimice, nu se poate face curățenie, ci doar se amplifică mizeria! Prin urmare, este obligatoriu ca apa să fie curată pentru a realiza o curățenie eficientă, nu-i așa?

• Apa este elementul din care se formează ligamentele dintre oase și, în același timp, oferă suport antisoc, protejând inclusiv creierul. Cu alte cuvinte, apa există atât în interiorul celulei, cât și în afara acesteia. În cazul unei hidratări insuficiente, pot apărea leziuni interne din cauza lipsei protecției peretelui celular.

Efectele nefaste ale apei contaminate

Sursele de apă sunt poluate prin 3 surse majore: • lipsa sau proasta funcționare a stațiilor de epurare a apelor uzate, care ajung înapoi în râuri și în pânza freatică, • substanțele chimice (tip azotat) utilizate intensiv în agricultură și • pesticidele. Există și impurități chimice de origine naturală, precum fierul, manganul, arsenicul, care provin din scoarța terestră. Dar, în majoritatea cazurilor, apa este contaminată de activitățile noastre de zi cu zi.

Principalele surse poluante

Apa clorinată pentru dezinfectare poate fi sigură pentru băut, deoarece clorul este utilizat pentru a elimina bacteriile și virușii dăunători. Cu toate acestea, nivelurile excesive de clor sau expunerea la gazul de clor pot fi dăunătoare.